Dit recept is echt ontzettend eenvoudig om te maken en valt gegarandeerd in de smaak. Er zijn talloze variaties op crumbles, maar mijn favoriet blijft toch de appelcrumble. In dit recept gebruik ik ook rozijntjes en bruine basterdsuiker om de crumble nog wat zoeter te maken. De basterdsuiker is ook goed te vervangen door vanillesuiker. En je kunt eigenlijk alle fruitsoorten gebruiken die je maar wilt.
Het is heerlijk om er slagroom of (zelfgemaakt) vanilleroomijs bij te serveren, maar ook zonder is het smullen!
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten oventijd
Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
125 gram bloem
150 gram kristalsuiker
30 gram boter
1 ei
4 appels
4 eetlepels rozijnen
4 eetlepels bruine basterdsuiker
2 theelepels kaneelpoeder
beetje zout
Keukenbenodigdheden:
wok
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schil de appels en snijd er plakjes van
- Laat de rozijnen ondertussen ongeveer 10 minuten wellen in warm water
- Meng de appel, rozijnen en vanillesuiker in kom
- Laat ondertussen de boter smelten in een pannetje
- Klop het ei los in een schaaltje
- Voeg hieraan de gesmolten boter toe en meng met elkaar
- Weeg ondertussen bloem en kristalsuiker af en doe dit samen met het kaneelpoeder en zout in een kom
- Schenk het boter/ei mengsel bij het bloem mengsel en roer dit door elkaar, er ontstaan dan grove kruimels
- Doe de appel en rozijnen in een ovenschaal of in zes kleine ovenschaaltjes en verdeel de crumble er over
- Zet 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en krokant is
- Eet smakelijk!