Taco's op de barbecue? Ja hoor, waarom niet? Uiteraard kun je ze vullen met waar je ook maar zin in hebt. Wij hadden nog kipfilet over, dus vandaar dat er bij ons kip in ging. Gehakt doet het natuurlijk ook altijd goed!

We hebben de kipfilet van te voren bereid op de barbecue en vervolgens in stukjes gesneden om de tubs mee te vullen. Op deze manier voorkom je kruisbesmetting en zijn ze lekker snel klaar. Je kunt de kip natuurlijk ook even in de pan bakken, maar als de barbecue toch al warm is is dat eigenlijk wel net zo handig.


Aantal: 4
Bereidingstijd: 5 minuten + 10 minuten bbq tijd

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
4 tacotubs
1 gare kipfilet
1/4e rode paprika
2 eetlepels mais
2 eetlepels jalapenos
4 eetlepels geraspte kaas
versgemalen peper

Keukenbenodigdheden:
barbecue
aluminium schaaltje

En zo maak je het:

  • Zet de tacotubs in het alumium schaaltje
  • Snijd de kipfilet in stukjes en de paprika in blokjes
  • Verdeel de kip, paprika, mais en jalapenos over de tacotubs
  • Breng op smaak met versgemalen peper
  • Strooi over ieder bakje een eetlepel geraspte kaas
  • Zet het alumium schaaltje op de barbecue en bereidt deze via de indirecte methode in ongeveer 10 minuten
  • Eet smakelijk!