Bloemkoolsoep maak ik eigen bijna nooit. Geen idee waarom, want het is heerlijk! Bovendien is het ook nog eens hartstikke gezond en snel klaar.
Dit recept is ontstaan doordat ik nog bloemkoolroosjes had liggen die op moesten. Voor de avondmaaltijd had ik al plannen, maar voor de lunch nog niet. Een lekkere soep gaat er bij mij met de lunch altijd wel in, dus zo gezegd zo gedaan.
Wil je van deze soep een vegetarische variant maken, dan kun je de kippenbouillon natuurlijk eenvoudigweg vervangen door groentebouillon. Het ontbijtspek kun je ook prima weglaten, hoewel ik het zoute wel heel lekker vind combineren met relatief neutrale smaak van de bloemkool. Wil je het graag ergens mee vervangen probeer dan eens gerookte tofu.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
500 ml kippenbouillon
350 gram bloemkoolroosjes
3 reepjes ontbijtspek
1 eetlepel olie
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 stengel citroengras
1/2 theelepel kerrie
wat versgemalen vierseizoenen peper
een beetje verse peterselie
Keukenbenodigdheden:
staafmixer
En zo maak je het:
- Verhit een eetlepel olie in een kookpan
- Snipper het sjalotje en pers het teentje knoflook uit
- Doe het sjalotje en de knoflook in de pan en bak op een laag vuurtje tot het sjalotje glazig is
- Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook
- Doe vervolgens de bloemkoolroosjes en stengel citroengras in de pan
- Laat het geheel zo'n 15 minuten koken totdat de bloemkool helemaal gaar is
- Verwijder de citroengras en pureer met een staafmixer tot een gladde soep
- Breng op smaak met kerrie, peper en peterselie
- Bak ondertussen in een goed verwarmde koekenpan zonder olie of boter de reepjes ontbijtspek krokant
- Doe de soep in een soepkom of bord en voeg opgerolde reepjes ontbijtspek toe
- Garneer eventueel nog met wat peterselie
- Eet smakeijk!