Garnalen, toen ik klein was vond ik het echt heel vies. Nu kun je me er (bijna) wakker voor maken. Meestal verwerk ik ze in een wokgerecht of doen we ze op de grill of bbq. Maar ik vond het nu eens tijd voor wat anders, dus daarom deze keer een garnalensoep met een Aziatisch tintje. Door de sereh en limoen is hij lekker friszuur van smaak.
Let er na het snijden van de rode peper wel op dat je niet met je handen in je ogen wrijft, want dat kan heel erg onprettig zijn. Het schijnt overigens te helpen om je handen eerst met olie (bijvoorbeeld olijfolie) in te smeren voor je gaat snijden, maar dat heb ik zelf nog nooit geprobeerd.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
500 gram garnalen (ik heb wokgarnalen gebruikt)
150 gram champignons
50 gram taugé
2 lente uitjes
1 rode peper
1 liter visbouillon
2 eetlepels vissaus
2 stengels sereh (citroengras)
rasp van 1 limoen
sap van 1 limoen
verse koriander
En zo maak je het:
- Breng de visbouillon met de sereh aan de kook
- Snijd ondertussen de champignons en lente uitjes in plakjes, snijd de rode peper in kleine stukjes
- Kook de bouillon 10 minuten, zodat de smaak van de sereh goed in de bouillon kan trekken
- Voeg de garnalen, de champignons en de lente ui toe en kook tot de garnalen mooi roze zijn
- Voeg vervolgens de taugé en rode peper toe en kook een minuut mee
- Haal de pan van het vuur en haal de sereh uit de pan
- Breng de soep vervolgens op smaak met de vissaus, limoenrasp en -sap
- Garneer met de verse koriander
- Eet smakelijk!