Deze bamisoep met kip is heel geschikt als maaltijdsoep. Alle componenten van een warme maaltijd zitten er tenslotte in: veel groenten, kip en mie.
Door de sambal is deze soep een klein beetje pittig, maar dat past er echt prima bij. Hou je daar niet van, dan kun je natuurlijk altijd de sambal achterwege laten maar voor mij is hij zonder sambal toch niet helemaal compleet.
Voor een vegetarische variant kun je eenvoudig de kip weglaten en de bouillon vervangen door groentebouillon.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
1000 ml kippenbouillon
2 mienestjes
2 kipfilets
1/2 chinese kool
1 rode paprika
50 gram tauge
2 teentjes knoflook
4 eieren
2 x 1 eetlepel olie
2 eetlepels ketjap
1 theelepel sambal
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel koriander (gemalen)
verse koriander
versgemalen vierseizoenenpeper
2 eetlepels gehakte ongezouten pinda's
Keukenbenodigdheden:
2x kookpan
steelpannetje
koekenpan
En zo maak je het:
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met vierseizoenenpeper
- Verhit een eetlepel olie in de koekenpan en bak de kipfilet in enkele minuten gaar
- Kook de eieren in een steelpannetje (voor een harde dooier ongeveer 8 minuten)
- Snijd de paprika in blokjes en de chinese kool in repen
- Verhit de andere eetlepel olie in de kookpan en pers de knoflook boven de pan uit
- Voeg de paprika toe en bak gedurende enkele minuten tot de paprika zacht begint te worden
- Voeg dan de chinese kool toe en verwarm gedurende ongeveer vijf minuten totdat de kool slinkt
- Voeg kippenbouillon toe en breng aan de kook
- Laat zo'n vijf minuten koken en voeg dan ketjap, sambal, gemberpoeder en gemalen koriander toe
- Kook intussen de mie in een andere pan beetgaar en laat de soep intussen doorkoken
- Voeg mie en stukjes kip toe aan de soep en daarna de taugé
- Breng op smaak met vierseizoenenpeper
- Schep even goed om zodat alle ingrediënten goed verdeeld zijn
- Doe de soep in een diep bord of soepkom
- Strooi er wat gehakte ongezouten pinda's over
- Snijd de eieren door midden en leg in ieder bord twee helften
- Garneer met wat verse koriander
- Eet smakelijk!