Als ik me niet zo fit voel, dan gaat een kippensoep er altijd wel in. Het is weinig werk en toch erg voedzaam. Ik maak altijd een flinke pan, zodat we er de volgende dag ook nog van kunnen eten. Je kunt het ook in porties invriezen, zodat je altijd wat achter de hand hebt mocht je een keer geen zin of tijd hebben om te koken. Eventueel kun je er dan nog wat brood bij serveren om de maaltijd compleet te maken.

Geen liefhebber van kip? Vervang de kippenbouillon dan voor groentebouillon en laat de kip achterwege. Zo heb je een heerlijke groentesoep!

Aantal personen: 4-6
Bereidingstijd: 25 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
1,5 liter kippenbouillon
2 kipfilets
1 wortel
1 stengel bleekselderij
1 prei
2 bosuitjes
versgemalen peper
1 eetlepel peterselie (bij voorkeur verse peterselie)

Keukenbenodigdheden:
soep pan of grote kookpan

En zo maak je het:

  • Breng de kippenbouillon aan de kook
  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes
  • Maak de wortel schoon en snijd deze in dunne reepjes (ik heb eerst plakjes gesneden en die plakjes vervolgens in reepjes)
  • Snijd de bleekselderij in stukjes en de bosui en prei in ringetjes
  • Doe de kip in de bouillon en laat deze 10 minuten meekoken
  • Voeg vervolgens de groenten toe en laat nog 10 tot 15 minuten koken (afhankelijk van hoe gaar je de groenten wil hebben)
  • Breng op smaak met versgemalen peper en peterselie
  • Eet smakelijk!